Olen tässä jonkin aikaa pähkinyt, että Kartanon musiikkihuone kaipaa lisää valoa. Ensin ajattelin, että ostan takaseinälle valmiin seinälampun, mutta toisaalta halusin tehdä sen itse. Pyöritin jos jonkinlaista osaa ja vääntelin rautalangasta vaikka minkälaista väköstystä, mutta sitten yhtäkkiä homma selveni. Tältä näyttää tekemäni lampettilyhty (?) valon kanssa ja ilman:

1349797.jpg

1349801.jpg

Valaisin on tehty kesällä tukholmalaiselta kirpparilta löytyneestä korviksesta, pienestä, pyöreästä hopeanvärisestä osasta joita ostin Nukke- ja Nallemarkkinoilta, kartionmuotoisesta jutskasta (lieneekö korunosa), joita kesällä ostin Saksasta askarteluliikkeestä sekä kynttilälampusta:

1349802.jpg

Porasin pieneen osaan reiän, pujotin sen lampun (josta pistoke oli irrotettu) kantaan ja kiinnitin systeemin yksinkertaisesti kartioon niin, että työnsin paikoilleen ja väänsin pihdeillä kartion päitä sisään päin. Sitten vaan kartio pikaliimalla kiinni korvikseen, josta "kivi" ja yläosan lukko-osa oli poistettu. Lopuksi reikä takaseinään, johto korviksen lenkistä ja seinästä läpi sekä pistokkeen liittäminen takaisin.

Vielä jätin yhden liimauksen kuivumaan ja seuraavaksi taidan päästä esittelemään huonetta kokonaisuutena.