Tämä viikko onkin ollut vilkas minitapahtumien saralla. Keskiviikkona alkoi Siilinjärven kansalaisopiston Nukkekodin pienesineistöä -kurssi. Ensimmäisellä kerralla oikeastaan enimmäkseen suunnittelimme tulevia töitä, vispilät tosin tehtiin. Koska arvasin, että luppoaikaa jää, otin mukaan kudontakehikon ja tein sillä mattoa, jonka sitten viimeistelin kotona:

2010903.jpg

Matto on kudottu kahdella värillä muliinilangasta, loimena on helmilanka.

Koska minulla on kotona suoraan sanottuna paremmat tilat ja välineet kuin kurssipaikalla, päätin keskittyä semmoiseen, jota en kotona voi tehdä, eli nukkekodin keramiikkaan. Haaveena on, että jos vaikka oikein posliininuken osia saisi tehtyä. Ja astioita tietysti kannattaa yrittää tehdä, kun on uunit ja pelit ja rensselit käytössä. Keramiikkahommat ovat muutenkin sellaisia, joita en ole kovin paljoa harrastanut, niin että senkin puoleen olisi odotettavissa uusia juttuja.

Tänään meillä oli sitten nukkekotikerhon ensimmäinen kokoontuminen uusissa kerhotiloissa. Tähän asti olemme kokoontuneet toistemme kotona, mutta nyt Tytti sai hommattua meille kokoontumistilan vanhusten palvelukeskuksessa, jossa onkin hyvät tilat monenlaiselle tekemiselle.

Aiheena meillä oli tänään neulahuovutus. Tässä porukan aikaansaannoksia:

2010874.jpg

Ajattelin ensin tehdä kissan, mutta mutta siitä rupesi heti tulemaan koira:

2010877.jpg

Kerhoswapissa minä sain aivan ihanan Karitan tekemän salkun. Itse olin vienyt silityssetin, joka päätyi Liisalle:

2010882.jpg