Joulu meni köllötellessä ja vähän askarrellessakin. Nuoriso pölähti tästä taas maailmalle ja jäimme isännän kanssa kaksistaan (no koirat jäi kotiin myös), kun nuorimmainenkin lähti siskonsa mukaan etelään töihin loppulomaksi.

Joulukalenterista tuli hirmuinen määrä kaikkea ihanaa tämän joulukuun aikana, kiitos vielä kaikille kalenteri-kavereille! Monille tavaroille on paikka jo löytynyt nukkekodeistani, monen osalta tiedän mihin ne tulevat sijoittumaan ja loputkin varmasti asettuvat aikaan sopiville sijoilleen.

Siskon kalenterista tuli jouluaattona kaunis hatturasia. Hän sai minulta kaappikellon, joka toimii oikeasti. Ostin kesällä Prahasta kaksi samanlaista kelloa, toinen on Kartanossani ja toisen siis sai sisko nyt jouluaaton paketissa:

2178523.jpg

Ryhmäjoulukalenterin viimeinen satsi:

2178520.jpg

21. kanerva-amppeli Marjalta
22. aamutakki Lissulta
23. joulukorttinauha Saanalta

2178522.jpg

24. ristipistotyyny Maija-Leenalta
25. keraaminen kalavati ja koristeet Tiinalta

Minun viimeisistä paketeista ryhmäläiset saivat koristeelliset jakkarat

Joulupukin pussista löytyi myös pari juttua nukkekoteihin, siskolta tietty...:

Wanhan Roosan Kerttu sai poikaystävän, joka esittäytyy tässä nyt suihkussa, koska hän ei omista vielä ainuttakaan vaatekappaletta:

2178529.jpg

Kyseessähän on siis Heidi Ott -nukke. Pitää poloiselle ruveta pian vaatteita ompelemaan, jotta ei tarvitse tuonne suihkuun kovin pitkäksi aikaa jäädä.

Sain siskoltani myös upean pitsiliinan, joka on Nasun tekemä. Olisikohan Nukke- ja Nallemarkkinoiden ostoksia...?

2178531.jpg

On kätevää, kun on tämä sama harrastus. Aina keksii, mitä lahjaksi. Minä ostin hänelle minisilitysraudan ja erilaisia tarroja, joita voi nukkishommissa käyttää.

Olen myös pyhien aikana ehtinyt hiukan harrastaa. Uusi talo nousi pystyyn aika vauhdilla. Aikaisemmin jo hämmästelinkin, kuinka nopeaa talon pykääminen valmiista paketista on. No, tästä eteen päin tämän valmistuminen kestääkin sitten varmasti vuosia, kun on pari muutakin isoa projektia työn alla:

2178568.jpg

Tämä talo on siis Tavisten uusi koti. Perheelle on tapahtunutkin paljon viime aikoina. Tuli muutto uudelle paikkakunnalle isä-Taviksen työn perässä ja sen myötä vanhasta kodista luopuminen. Perhe päätti sitten rakentaa uuden talon uudelle paikkakunnalle. He tilasivat talotehtaalta kartano-mallisen talopaketin. Talo näyttää paljon isommalle ja komeammalle ulkoasultaan, mutta on sitten sisältä varsin tavallinen suomalainen koti. Tilaa on silti enemmän kuin entisessä aika ahtaassa kodissa ja näin lapset saavat kumpainenkin oman vinttikammarinsa, ja saunakin uuteen kotiin mahtuu.

Äiti-Tavis on vaihtanut ammattia sitten viime kuulumisten ja on nykyään parturi-kampaaja. Hänelle valmistuu oma työtila tuohon siipirakennukseen.