Aivan järjettömän määrän tunteja olen käyttänyt viikonloppuna ja hurahtihan tuolla autotallissa tänä iltanakin pari tuntia Tavisten uuden talon saunaan:

2186046.jpg

Saunaosan panelointi on tehty kahvitikuista. Pesuhuoneen seinien ja lattian kaakeliprintit on netistä tulostettu ja laminoitu. Pesuhuoneen puolen katto on oikeata tapettia, saunan puolen katolle en tehnyt mitään. Lampunkuvut on tehty hiusväripakkauksen mukana tulleista hansikkaitten suojakapselin kannesta maalaamalla ne helmenvalkoisella kalvovärillä kahteen kertaan ja koristelemalla ääriviivatarralla.

Lauteet ovat L-malliset:

2186051.jpg

Lauteiden kanssa vierähtikin tunti poikineen. Mitään suunnitelmaahan minulla ei taaskaan ollut, vaan suunnittelu eteni yhtä matkaa toteutuksen kanssa. Puutavarana jäätelötikut, listanpätkät jne. mitä nyt sattui kotoa löytymään. Vesiastia on ostettu, kauha puolestaan leikattu Toffifee-pakkauksen kennosta.

Taviksilla on sähkökiuas:

2186056.jpg

Kiuas on tehty Pirkka makeutuspuriste -kotelosta. Hajotin sen kappaleiksi ja sahasin päällysosan kahtia. Maalasin mustaksi ja täytin talouspaperilla. Päällimmäiseksi tietysti kiuaskivet, joiden hankkimisessa olin varmasti aika säälittävä näky. Maa on jäässä ja lumen peitossa, mutta onneksi autotallin lattialla ja oven edessä oli sen verran kengistä tullutta soraa, että sain noukittua tarvittavan määrän. Kiukaan taustalevy on harmaata hiekkapaperia.

Saunan ja pesuhuoneen välissä on moderni lasiseinä:

2186058.jpg

"Lasi" on polykarbonaattilevyä, jota on näppärä sahata. Oven saranointi oli jälleen kerran hermoja raastava kokemus, mutta onnistui pitkän ähellyksen jälkeen. Tämä väliseinä on irrotettavaa mallia, joten tarvittaessa saunan kalustukseen pääsee käsiksi.

Seuraavaksi homma jatkuu pesuhuoneen kalustamisella.