Kesäloma alkoi mukavasti ensin pikkumatkalla ystävien häihin. Sitten olimme miehen kanssa noin viikon mittaisella lomalla Saksassa. Lensimme Frankfurtiin, jossa meillä oli hotellihuone koko loman ajan ja koko ajan käytössä myös vuokra-auto. Emme sitten kovin paljoa kaupungissa olleetkaan muuta kuin yöpymässä, sillä autolla oli mukava huristella ja katsella maisemia. Linnoja tuli taas nähtyä roppakaupalla ja yksi suosikeistamme on Rhein-joki, jonka varrella on ihanat maisemat.

Päätös matkalle lähdöstä tuli aika myöhään ja varasimme lennot, hotellin ja auton vasta reilu viikko ennen matkalle lähtöä. Siinä oli kaikenlaista tohinaa enkä sitten ehtinyt oikein nukkis-orientoitua matkalle. Ajattelin, että jos jotakin mukavaa vastaan tulee niin sitten tulee. Mies kuitenkin yllätti taas kerran: Siinä yhtenä iltana hotellihuoneessa hän surffasi netissä ja totesi, että täällä aika lähellä on nukkekotikauppa, joka voisi kiinnostaa minua ja kyseli, että miten on, mennäänkö huomenna? No, arvata saattaa mitä vastasin.

Kyseessä olikin sitten Saksan suurin alan liike. Nettisivut löytyvät täältä. En ottanut kuvia kaupassa, sillä se sijaitsi omistajapariskunnan omakotitalon alakerrassa ja vitriinien välit olivat melko ahtaita. Tuotteet eivät olleet kovin näyttäväsi esillä, sillä heillä on valikoimissa valtava määrä tuotteita ja myynti tapahtuu valtaosin verkkokaupan kautta. Olin ihan pää pyörällä, sillä en ollut ehtinyt miettiä mitä tarvitsisin ja koska monet tuotteet eivät olleet näkyvillä ollenkaan, olisi ollut parasta, kun olisi osannut kysyä aina mitä tarvitsee.

Kauppias ja hänen eläkkeellä oleva miehensä olivat todella mukavia. Tarjosivat kahvit ja mieskin viihtyi hyvin minun ostoksia tehdessäni, kun hänellä oli juttuseuraa odotellessa. Saimmekin sitten hyvät vinkit siitä, missä lähiseuduilla kannattaa käydä.

Tällaisia hankintoja tein:

Vuoden 1952 mallinen patterikäyttöinen jukebox soittaa  Bill Haleyn "Rock around a clock" -kappaletta ja valot vilkkuvat musiikin tahtiin:

Näihin käsinmaalattuihin astioihin ihastuin:

Metallikamiina miellytti silmää myös:

Kassakone ja metallinen kahviastiasto ovat sen verran pienikokoisia, että ne käyvät 1:24 mittakaavaan:

1:24 mittakaavassa ovat myös roombox-kitit, joissa erilaisia kauppoja:

Ostin kolme erilaista. Rakennussarjat eivät ole hirmuisen korkealaatuisia, mutta eiköhän niistä fiksaamalla ihan hyviä bokseja tule. Hinnaltaan olivat edullisia ja mukana on monenlaista tarviketta.

Löysin sitten vielä ostettavaa muualtakin. Matkamuisto- ja lahjamyymälöissä oli toinen toistaan hienommat valikoimat Reutteria. Ostin käkikellon sekä konjakkisetin. Lisäksi pari lyhtyä ja vähän muutakin tarviketta tarttui mukaan kaupasta, jossa oli mm. monenlaista tarviketta jouluseimien tekoon.