Meillä oli aiheena keramiikka eilen nukkekotikerhossa. Kuusi innokasta kerholaista oli tilannut Johanna Kähkösen Savillasta vetämään kurssia.

Aikaa oli kaksi ja puoli tuntia, ja sehän on tosi lyhyt rupeama ainakin silloin, kun uudesta asiasta on kyse. Teimme tästä kuitenkin koko kevään kestävän prosessin, joten nyt on aikaa perehtyä asiaan. Johanna kertoi meille perusasioita saven käsittelystä ja viimeistelystä. Jokaiselle meille jäi aimo köntsä savea, jota voimme nyt työstää kukin kotonamme eteen päin. Viemme työt Johannan pajalle raakapolttoon maaliskuun puolessa välissä, joten aikaa on puolitoista kuukautta. Toukokuussa sitten kokoonnumme lasittamaan töitämme.

Tässä muutamia otoksia siitä, mitä olen nyt saanut tähän mennessä tehtyä. Kaikki on täysin viimeistelemättä vielä. Ja koska aikaisempaa kokemusta on tuskin nimeksi, niin koko ajan mietin, että mitähän näistä säilyy ehjänä loppuun saakka...

Erilaisia laattoja olen tehnyt aika paljon. Ajatuksena on, että jos niistä saisi koottua kaakeliuunin. Tässä metallifiligraanilla painamalla kuvioituja laattoja: 

Astioitahan pitää yrittää myös tehdä. Pienet kulhot ajattelin 1:24 mittakaavaan ja ne on tehty suklaarasian kennoa muottina käyttäen. Kennoissa on monesti pohjalla semmoinen pikkuruinen pyöreä syvennys, jota olen tässä hyödyntänyt.

Nämä pienet lehdet on massamuotilla tehty:

Kurssi pidettiin meillä, ja sain ihania emännälahjoja tuliaisiksi:

Neulottu baskeri ja ruusukimppu ovat Kaijalta, nukkekodin nukkekoti Liisalta, vanhanajan puhelin Kirsiltä ja Perusoikeuteni Euroopan unionissa sekä pikkutaulut Nallulta. Kiitos kaikille, jokainen ihana esine löysi jo paikkansa!