Eilen kotiuduin Lontoon matkalta, jossa olin siskoni kanssa. Vajaan viikon matkalla tuli kierrettyä nähtävyyksiä, shoppailtua ja tietysti varsinaisena matkan pääkohteena oli Kensginton Dollhouse Festival. Viimeisen perilläolopäivän vietimme Windsorissa, jossa odotetuimpana kohteena oli The Queens Dolls' House. Siellä ei saanut kuvata, mutta yksi kuvasarja löytyy täältä.

Messupäivä oli meillä lauantai. Olihan se elämys päästä käymään siellä. Näytteilleasettajia oli monessa tilassa ja kerroksessa. Toinen toistaan upeampia käsintehtyjä nukkeja, kalusteita ja esineitä oli esillä ja monet niin tähtitieteellisen hintaisia, että pisti miettimään, kuka ihme niitä hankkii. Sen kyllä ymmärtää, mistä hinta tulee, niin taidokkaita ja varmasti rutkasti aikaa vieviä esineet olivat, mutta ei meillä täällä kotosuomessa taida sellaisia keräilijöitä olla, joiden kokoelmista moisia löytyy. Laajoista valikoimista löytyi kuitenkin varmasti jokaiselle jotakin kukkaron ja tarpeen mukaan.

Kuvaamisen kanssa olin aika varovainen ja siksi suurin osa ottamistani kuvista on vain yleiskuvia. Tässä muutama otos:

Ostoksiakin tuli tehtyä.

Nämä Victoria Faskenin käsinmaalaamat astiat ovat aivan käsittämättömän upeita. Kooltaan ne ovat 1:24 mittakaavassa ja en voi ymmärtää, miten kukaan voi näin pieniä ruusuja maalata:

1:12 mittakaavassa olevat suloinen käsilaukku ja hansikkaat ovat The Luggage Ladyn mallistoa:

Posliininuket ovat 1:24 kokoa ja siinäpä tulee hommaa riittämään, ennen kuin tämä porukka on vaatetettu ja hiukset kaikille tehty. Ne ovat World Of My Own & Rob Lucas Miniaturesin osastolta:

Tarvikkeita ja 1:48 mittakaavan kalustekittejä tarttui mukaan eri osastoilta:

Olin jo jossakin vaiheessa todennut, että tuo 1:48 mittakaava ei ole minun juttuni, mutta kyllä minulla kuitenkin yksi projekti siinäkin mittakaavassa taas häämöttää mielessä :)