Tavikset saivat uuden talon lähes vuosi sitten. Siellähän ovat sitten saaneet aivan rauhassa tavallista elämäänsä viettää, melkein tyhjässä talossa. Onneksi edes pesutilat on laitettu kuntoon. Ruokien säilytys helpottuu myös jatkossa, sillä innostuin tekemään Taviksille jääkaapin:

Itse kaappi on tehty 4 mm:n ja 6 mm:n vanerista. Sisällä olevat hyllyt ja hedelmälaatikko on huurrelasin näköistä pakkausmuovia ja oven hyllyt on taiteltu kirkkaasta pakkausmuovista. Sivuseinissä olevat hyllynkannakkeet ovat aaltopahvia. Merkkivalot on halkaistuista helmistä ja kytkin on myös helmi. Kaapissa olevista ruoista osa on saatuja - kiitos kaikille, jotka omansa tunnistavat - osa ostotavaraa ja hedelmät omatekoisia. Oven kahva on taas osoitus siitä, että mitään ei pidä heittää hukkaan: Kun tein alkuvuodesta kahvinkeittimen, niin makeutuspuristerasiasta jäi sahausjätteenä hukkapaloja. Pistin sitten nekin jemmaan ja näistä jämistähän tuo kahva sitten syntyi.

Tässä vielä kuva kaapista kasausvaiheessa:

Niin, ja Tavisten talossahan vietetään elämää n. 1:16 mittakaavassa, joten tämä on hiukan pienempää tekoa, kuin muiden talojeni kalusteet.

Tämä viikonloppu onkin ollut oikeaa akkujen latausta. Olen ollut yksin kotona torstai-illasta saakka. Päätin jo etukäteen, että teen vain semmoista, mikä sattuu huvittamaan. No, askarteluhan on huvittanut, sain joulukalenterinkin valmiiksi.

Etukäteen ajattelin, että olisin ommellut itselleni housut nyt viikonloppuna. Sain kuitenkin inspiksen tuohon jääkaappiin ja housut ovat ihan vaan kankaana edelleen. Näiden askartelujen lisäksi olen neulonut itselleni jakkua, ja senkin valmistuminen joskus häämöttää: Puuttuu enää toinen hiha ja kaulus.

Tämä latausviikonloppu onkin ollut tarpeen, sillä edessä on kiireinen ja pitkä työviikko.