ALIISA

356165.jpg

Aliisa työskentelee leipuri Helanderin omistamassa kahvilassa. Hän jauhaa pavut, keittää kahvit ja palvelee ystävällisesti kaikki kahvilaan piipahtavat herkuttelijat sekä leivonnaisten ostajat.

Aliisan pää ja kädet on ostettu askartelukaupasta valmiina, muuten se on itse tehty. Näin Aliisa valmistui:

Vartalon runko on tehty piipunrasseista. Kengät olen muovaillut Fimosta. Lihaa luiden ympärille saatiin, kun leikkasin vanusta nauhaa, jota kieputin piipunrassirungon ympärille. Liimaamiseen olen käyttänyt kuumaliimapistoolia.

356161.jpg

Seuraavaksi Aliisa sai ihon/alusasun. Se on tehty ohuesta trikoosta. Kätevimmin ompelu käy niin, että puku piirretään kankaalle, ommellaan jousto-omepeella tai kapealla siksakilla saumat ja leikataan muusta kankaasta irti vasta sen jälkeen.

356162.jpg

Sitten olikin vaatteiden vuoro. Puvun ylä- ja alaosa on tehty erillisinä. Hameen alla on pitsialushame. Ja eteensä Aliisa sai pitsiessun, ja vyötäröllä kilisevät kahvilan avaimet (kts. ylimmäisenä oleva kuva).

356223.jpg

******************************************************************************

LOVIISA

356170.jpg

Loviisa on Aliisan sisko, joka pitää ompelimoa Kahvilatalon yläkerrassa. Hän on taitava käsistään ja kaikkien niiden hepenien lisäksi, joita hän valmistaa, pitää hän myös kangas- ja ompelutarvikekauppaa.

Loviisa on valmistettu samalla tavalla kuin siskonsa. Jotta heistä ei olisi tullut identtisiä kaksosia, on tukka maalattu ruskeaksi.

*********************************************************************

KAROLIINA JA KAISA

356168.jpg

Karoliina on ison talon emäntä kaupungin ulkopuolelta. Hän on pistänyt parasta päälle, kun on lähtenyt kaupunkiin. Onhan sentään markkinat ja väkeä on liikkeellä sankoin joukoin. Mukaan markkinamatkalle on päässyt pikkuinen tytär Kaisa. Tässä he ovat ostoksilla kahvilassa.

Karoliina on ensimmäinen täysin itse valmistamani nukke. Pää, kädet ja jalat on muovailtu Fimosta, vartalo on tehty samalla tavalla kuin Aliisalla ja Loviisalla. Hiukset on tehty muliinilangasta purkamalla lanka 1-säikeiseksi ja hiusten tekemisessä on käytetty kahta hyvin toisiaan lähellä olevaa väriä, että ne näyttäisivät luonnollisemmilta. Karoliinan kasvot ovat mielestäni kömpelöhköt, mutta toisaalta se on rakas, koska se on kokonaan itse tehty.

Kaisa on euron kaupasta ostettu avaimenperä, jolle en ole tehnyt muuta kuin poistanut avainlenkin.

*********************************************************************

AMANDA

363715.jpg

Amanda Helander on Leipomotalon rouva. Kodinhoidon ja pikku tyttärestä huolehtimisen lisäksi hän auttaa miestään leipomossa ja rouvaa työllistää myös perheen omistama kahvila, vaikka siellä onkin palkollinen Aliisa.

Amanda on itse tekemäni nukke. Kasvojen ja käsien muotoilussa tosin olen käyttänyt apuna nukenpäämuottia. Vartalo on tehty piipunrassi -menetelmällä. Myös Amandan hiukset ovat muliinilankaa.

*********************************************************************

MATIAS

494933.jpg

Ja tässä esittäytyy leipurimestari Matias Helander itse. Hän on taitava alallaan ja kun kaupungissa järjestetään mikä tahansa merkittävämpi tilaisuus, on aivan varmaa että sieltä löytyy Matiaksen taituroimia sokerileipuriluomuksia.

Matias on tehty piipunrassimenetelmällä ja kasvojen muotoilussa apuna on ollut nukenpäämuotti. Hiukset on huovutusvillaa.

Tässä Matias askarteluhuovasta ommellussa päällystakissaan kävelylle lähdössä:

1036075.jpg

*********************************************************************

HELMI

494930.jpg

Pikkuinen Helmi Helander on Amandan ja Matiaksen tytär ja oikea vanhempiensa silmäterä.

Helmi löytyi Tukholman vanhankaupungin matkamuistomyymälästä. Essun olen ommellut itse.

Helmi ja Amanda talvivaatteissaan:

1046355.jpg

*********************************************************************

KERTTU

356169.jpg

Kerttu on Kartanon sisäpiika. Näppärä tyttö otta vastaan herrasväen vieraat, tarjoilee kahvit ja ruoat sekä on emännöitsijän apuna monissa talon töissä.

Kerttu on valmis Lego Scala -nukke, jolle olen ommellut vaatteet. Tämä kuva on lavastettu Leipomotalon ruokasaliin, koska Kartano on vielä kovasti alkutekijöissään.

Uusi Kerttu:

Kerttu ehti palvella hyvän aikaa Kartanossa, kunnes teki aikamatkan 2000-luvulle Wanhan Roosan kauppiaaksi:

1338569.jpg

**********************************************************************

ELEONORA 

845155.jpg

Eleonora on Kartanon rouvan siskon tytär. Hän asuu toistaiseksi Kartanossa. Eleonora on oman perheensä kuopus, jonka isä on menestyvä liikemies. Hänen vanhempansa ovat nyt usean kuukauden pituisella matkalla Amerikassa. Eleonora ei tuolle matkalle malttanut lähteä, sillä hänellä on sulhanen, joka opiskelee Helsingissä lakia. Häät häämöttävät  mielessä, kunhan nuorukainen saa opintonsa päätökseen.

Eleonora on moderni nuori nainen, joka ei malta vain odottaa tulevia häitä jouten, vaan hän haluaa käyttää aikaansa Kartanossa hyödyksi ollen. Niinpä hän opettaa talon lapsille monenlaisia taitoja; musiikkia, ranskaa ja tytöille käsitöitä.

Sain lahjaksi nuken pään, kädet ja jalat sekä mukana tulivat tarpeet hiuksiin. Näistä rakensin sitten tutulla piipunrassi-tekniikalla nuken, ompelin vaatteet sekä tein hiukset seuraavan linkin ohjeilla: http://www.ginabellousdolls.com/wigging_tutorial_1.htm