No nyt sitten päästiin nukkekotikurssilla töihin käsiksi. Tänään sahailtiin (tai siis lähinnä opettaja Olli sahasi) vanerista talojen osia. Sitten saimme opastusta erilaisten sähkötyökalujen käytössä. Teen kartanoni 9 mm vanerista ja minulla on  semmoiset hiukka suuruudenhullut suunnitelmat, joten en edes kuvittele saavani valmista aikaan kurssin aikana, kestohan on vain 33 tuntia. Tavoitteenani on, että osat olisi sahattu, ikkuna- ja oviaukot tehty ja mökki kasattu. Kaikki muu valmistunut on ylimääräistä plussaa.

Vaikka talo olisi tietysti helpompi sisältä maalata ja tapiseerata osina, niin kasaan sen ensin. Olen tehnyt sitä tuon kahvilatalonkin kanssa, joten tiedän että pystyn siihen. En ole sisustusta vielä edes isommin suunnitellut. Haluan "herkutella" sen kanssa tekemällä ajan kanssa huone kerrallaan.

Huonejärjestys on toki selvillä. Kaikkiaan kartanooni tulee 12 huonetta, lasikuisti ja sen lisäksi vielä yhteen huoneeseen parvi. Talo on metrin levyinen ja leveyteen tulee lisäksi vielä tuo mainitsemani kuisti sekä toiseen päähän keittiön sisäänkäynnin porstua. Korkeutta "tönöllä" tulee olemaan n. 115 cm.

Innolla odotan loppuviikkoa, sillä tällä viikolla tähän hommaan saadaan oikein rautaisannos kun kurssi kokoontuu vielä perjantai-iltana ja lauantainakin. Toivottavasti tilaamani ikkuna- ja ovielementit tulevat huomenna, niitä nimittäin tarvittaisiin kipeästi. En yksistään minä, vaan siellä on muutamia muitakin, jotka voisivat mallailla niitä omiin taloihinsa, niin olisi helpompi hahmottaa suunnitelmia.

Rahaa kyllä alkoi palamaan taas! No, toisaalta en osaa edes kuvitella, mitä tuollainen talopaketti tulisi maksamaan ostettuna. Vähitellen tekemisessä on tietysti sekin etu, että kustannukset eivät tule aivan kerralla. Ovia ja ikkunoitakin tilasin nyt vasta alkutarpeiksi. Kunhan homma etenee, voisin tietysti mielenkiinnosta tehdä laskelmaakin, mitä talo tulee maksamaan. Voi olla kyllä, että alkaa hirvittämään jossakin vaiheessa...