Olen tässä pikkuhiljaa muiden hommien ohessa sahaillut osia Kartanon lasikuistia varten. Alunperin olin ajatellut tehdä kuistin Kapa-levystä ja ostaa ikkunat valmiina. Nyt kuitenkin lehtisahan saatuani muutinkin suunnitelmia ja päätin tehdä kuistin vähän jämäkämmäksi eli vanerista.

Ja vannomatta paras... olin nimittäin jossakin vaiheessa Leipomotaloa väsätessäni päättänyt, että iki kuunaan päivänä en enää ikkunoita nukkekotiin tee itse ja nytpä sitten löysin taas itseni ikkunoita värkkäämästä. Tällä kertaa tekniikka on aivan toinen, eli en suhraa rimojen kanssa vaan sahailin välipienoineen kaikkineen ne 4 mm:n vanerista. Seinät on 6 mm:n vaneria. On tässä sekin hyvä puoli, että nyt saatoin suunnitella ikkunoinoista aivan omanlaiset, eikä tarvinnut niitä kuvastosta valita (vaikka valikoima toki onkin monipuolinen).

Pariovet kuistia varten olin tilannut jo aikaisemmin ja ne tulevat tietysti käyttöön. Näissäpä riittääkin maalaushommia vähäksi aikaa, ennen kuin pääsee kasailemaan. Kuisti tulee olemaan rakenteeltaan sellainen, että sen päälle tulee parveke, joka voidaan nostaa pois paikoiltaan ja sitä kautta pääsee sitten kuistia kalustamaan.

335631.jpg