Hyvää alkanutta vuotta 2007 kaikille!

Olen tehnyt ensimmäiset kalusteeni uudella lehtisahalla. Mallit on Vivienne Boultonin Nukkekotikirjasta. Tein hyllyt 4 mm vanerista:

323837.jpg

Sahaaminen on yllättävän helppoa. Enhän toki vielä täydellistä jälkeä saa aikaan, mutta tekemällä sitäkin hommaa taatusti oppii koko ajan tekemään tarkemmin ja siistimmin. Olen aikanani ommellut paljonkin ja uskoisin siitä olevan hyötyä tässä. Lehtisahaus on mielestäni aika lailla samanlaista kuin ompelukoneella ajo.

Ennen joulua tein myös sängyn Leipomotalon asuntoon. En vain muistanut laittaa kuvaa tänne, mutta laitan sen nyt. Tämä sänky on tehty Minimaailmasta ostetusta puulevystä, jota saa leikattua askarteluveitsellä. Totesin sen paljon mukavammaksi työstää kuin balsa, koska tämä levy ei lohkeile puunsyitä poikittain leikatessakaan. Sorvaukset ovat eurominejä.

323839.jpg

Tässä pyhien aikana olen myös saanut Kartanon ulkomaalauksen tehtyä toiseen kertaan. Ovien ja ikkunoiden maalauksen kanssa onkin sitten aika urakka, mutta olen ajatellut tehdä sitä vähitellen, ettei ala maistua työltä. Onneksi on kaikkea muuta kivaa mitä voi välissä tehdä, niin ei ala kyllästyttää.

323660.jpg