Tänään sitten kuvasin kesälomamatkan ostoksia, vaikka kotona on pilvin pimein kaikkea puuhaa. Puutarha rehottaa aivan villinä ja monta muutakin asiaa olisi tehtävä. Onneksi loma jatkuu vielä kaksi seuraavaakin viikkoa, niin että ehdin toivoakseni kaiken muun puuhailun lisäksi mineilläkin...

Tein reissussa ostoksia aika lailla. Osa on semmoista tavaraa, mitä en Suomen kaupoissa ole nähnyt ja muutaman jutun sain aika paljon edullisemmin kuin kotimaasta.

Kaikista ihanin löytöni on pesuallas Kartanon keittiöön, jonka ostin Kölnistä ja vielä viime hetkellä Tanskasta löytämäni hella:

734168.jpg

Sain viime syksynä mieheltäni Saksan matkan tuliaisina Bodo Henningin kylpyammeen ja wc-pöntön ja nyt täydensin Kartanon tulevan kylppärin kalustusta lavuaarilla sekä vesivaraajalla:

734170.jpg

Lisäksi löysin muutakin Bodo Henningiä useammastakin kaupasta:

734176.jpg

Ja kun kerran Saksassa oltiin, niin olihan tuotava myös Reutteria:

734181.jpg

Koblenzessa oli ihana nukkekotikauppa, jossa oli vaikka mitä upeita minejä, joiden hinnatkin kyllä olivat sitten sellaisia, että niistä saattoi vain uneksia. Käytin aikaa kaupassa ihan vaan katseluun vaikka kuinka paljon (olin niin onnessani, että unohdin ottaa siellä valokuvia). Tuon ylläolevan lihamyllyn ja nämä pienet jutun ostin sieltä sitten itselleni:

734190.jpg

Triarissa oli torilla kaveri, joka muotoili rautalangasta vaikka mitä uskomattoman taidokkaasti ja nopeasti työkalunaan käsien lisäksi vain yhdet pihdit. Hän myi tuotoksiaan parilla eurolla, ja juuri sopivan kokoinen polkupyörä lähti minun mukaani. Ruskea "arkku" on kölniläisestä intianbasaarista, posliinirasia erään linnan museon myymälästä ja nuo hopeatarjottimiksi käyvät pikkuasetit koblenzelaiselta kirpparilta. Hollantilaisen ulkoilmamuseon puukenkämyymälästä bongasin pienen pussin, jossa oli kuusi paria minipuukenkiä:

734184.jpg

Tukholman vanhan kaupungin Indiskan alennusmyynnistä löytyivät edullisesti nämä puutarhakalusteet:

734173.jpg

Tyttären kanssa meillä vierähti tovi jos toinenkin myös askartelukaupassa. Löysin joitakin semmoisia juttuja, joita en ole täällä nähnyt ja hintataso oli Saksassa mielestäni edullisempi, samoin kuin olen joskus todennut myös Ruotsista saatavan monia askartelumateriaaleja huokeammalla.

734194.jpg