Niin arki alkoi taas ja pian on ensimmäinen työviikko loman jälkeen pulkassa. Työn lisäksi minulla on muutenkin nyt melko aktiivista aikaa elämässä, joten meinaa minihommat jäädä väkisinkin vähemmälle.

Olen kuitenkin saanut tässä viikon mittaan hiukan nipistettyä sieltä täältä aikaa sen verran, että Tavisten talon sisätyöt on päässeet käyntiin. Ensimmäinen kohde sisällä on lastenhuone, joka näytti ennen remppaa tältä:

790877.jpg 

Tänään sain sitten ikkunaa vaille huoneen valmiiksi. Koska Tavisten talo on niin pieni, taidan tehdä talon valmiiksi kokonaisuudessaan ensin ja kalustaa sen vasta sitten. Tässä on se hyvä puoli, että kevyttä tönöä on niin helppo siirrellä, mutta jos siellä on kaikki hilipetöörit paikoillaan, niin nehän lentelevät ympäriinsä. Lastenhuoneessa näyttää nyt tältä:

790882.jpg

Päällyste sekä kattoon, seiniin että lattiaan löytyi tapettikirjasta, joita onkin erityisen näppärä hyödyntää tässä talossa, kun mittakaava on pienempi (1:18) ja huoneet muutenkin melko pieniä. Boordi on tulostettu netistä. Katon tapetti markkeeraa semmoista röpelöistä levyä, jota ainakin vanhemmissa taloissa on. Lattian vinyylipintainen tapetti on tässä tapauksessa muovimattoa, jonka Tavisten äiti halusi lastenhuoneeseen helppohoitoisuuden ja edullisen hinnan vuoksi.

Sähkötöihin en vielä koskenut, mutta tähän taloon tulee kyllä sähköt pintavetoina. Kun ostin talon, myyjä kertoi, että siinä on Lundbyn muuntajalla toimiva sähköistys. Olen kuitenkin ajatellut, että jääköön se piiloon ja teen kokonaan sähköt uusiksi 12 V järjestelmällä, joka muissakin taloissani on. Näin voin tarpeen mukaan vaihdella vermeitä talojen keskenkin ja samat muuntajat käyvät vaikka useammalle talolle.