Joulukuukin on sitten pyrähtänyt kunnolla käyntiin. Viikonloppu meni Helsingin reissulla ja kotiin tulin eilen illalla sen verran myöhään, että kun tänäänkin oli työpäivä, niin enpä ole koneen ääreen näissä merkeissä aikaisemmin ehtinyt oleilemaan. Niin että tässä kuvia sitten vähän enemmänkin...

Ensimmäiset kalenteripaketit olin tietty ottanut mukaan reissuun, eihän niiden avaamista mitenkään kotiin malttanut odottaa:) Kirsin antamasta ensimmäisestä paketista ilmestyi suloisia minikokoisia paperikasseja (kuvassa tummempi näkyy kyllä heikosti, mutta on kaunis) ja toisen päivän paketissa oli raikas joululautanen:

1105172.jpg

Tiinalta puolestaan sain ensimmäisenä päivänä lippunauhan nukkekodin joukuuseen ja söpöjä pikkuruisia joulukortteja. Toisen päivän paketista paljastui metallinen keksirasia:

1105176.jpg

Tänä aamuna pääsin ihastelemaan Kirsiltä saatuja muhkeaa satsia erilaisia paljetteja ja helmiä, jotka käyvät mainiosti nukkekodin joulukuusenkoristeiksi. Tiina oli paketoinut joulukankaan ja -nauhojen lisäksi ristipistotyöpakkauksen, eli nyt pääsen sitten tutustumaan siihenkin lajiin, joka on minulle virkkauksen lisäksi tähän saakka ollut salatiedettä. Virkkauksesta puheenollen, on pakko kehaista, että omakin hartiahuivi valmistui Helsingin reissulla - junassa kun oli aikaa väkertää mennen tullen.

1105182.jpg

Liisa ja Kirsi ovat saaneet minun paketeistani seuraavanlaisia tekeleitä:

1105168.jpg

1. Huovutetut hatut ja niille hattupäät
2. Aaltopahvista tehdyt pyykkilaudat ja pahvista tehdyt pesusoikot
3. Viherkasvit, jotka on valmistettu kynttilämansetin osista. Ruukut on hiekkamaalilla maalattuja saviruukkuja

Lauantaina meitä oli mukava joukko Espoossa Sannan luona askartelemassa. Oli hauskaa tutustua taas uusiin nukkekoti-ihmisiin ja touhuilla yhdessä. Sain aikaiseksi matkakassin ja ensimmäiset nahkasta tekemäni nukkekodin nuken kengät:

1105205.jpg

Ja sitten vielä sokerina pohjalla Nukke- ja Nallemarkkinoiden hankinnat. Olen tänä vuonna ostellut niin paljon, että nyt jätin vähemmälle. Oli pelkästään mukavaa katsella ja aistia markkinoiden tunnelmaa sekä tavata tuttuja. Etukäteen olin tilannut sähkötarvikkeita ja rimoja Nukkekoti ja Lelusta, jotka noudin markkinoilla Esalta ja Marialta ja lisäksi tein löytöjä parin maton ja muutamien pikkutavaroiden sekä tarvikkeiden verran:

1105196.jpg

Hassua kyllä, mielestäni paras löytö oli tuo euron maksanut pikkuruinen hopealapio, joka tulee päätymään Kartanoon uunin viereen tuhkalapioksi!