Tavisten pihalla on aina kesä! Kuopion seudun nukkekotikerho kokoontui tänään Kirsin luona, kiitokset emännälle ja kerhokavereille. Aiheena oli kasvien teko. Sen verran olen asiaan jo keväisellä kerhokerrallamme paneutunut, että tiesin sen olevan niitä aiheita, että yksittäisten kukan terälehtien näpertäminen ei minulle sovi. Niinpä olin varustautunut hiukan toisin ja tein Taviksille kokonaisen pihan:

1187177.jpg

Piha on vielä kesken, ainakin hiekkalaatikko lapsille täytyy rakentaa sekä valkoinen puuaita etualalle. Tämä on hiukan erikoisesti kuvattu, mutta kodinhoitohuone on ainoa paikka, jossa näin illalla voi valon puolesta olla edes hiukan tyytyväinen tulokseen. Piha tulee kuitenkin sijoittumaan aikanaan Tavisten talon vasemmalle puolelle.

Kaikki kasvit on tehty puretuista mansettien osista tai muovisista tiimarin oksista. Mm. pensasaidan osat on isoista oksista purettu. Valkoiset kukkaruukut on maalattu ensin valkoiseksi ja sen jälkeen hiekkamaalilla:

1187181.jpg

Ruoho on pienoisrautieharrastajien käyttämää ruohomattoa. Patio on sahattu rautakaupan levynäytteestä. Valkoiset puutarhakalusteet on Indiskasta ja työkalut mikä mistäkin hankittuja.

1187196.jpg

Laura ja Kalle kokeilevat innoissaan uutta keinuaan:

1187189.jpg

Perennapenkissä kukkivat monet kukat. Penkki on reunustettu simpukoilla (peräisin rikki menneestä oikeasta kukka-amppelista):

1187206.jpg

Pieni enkelipatsas on oikeasti joulukuusenkoriste:

1187204.jpg

Kerhoswapissa sain Kirsin tekemiä herkkuja, jotka tulevat päätymään Kartanon ruokakonttuuriin ja Nallulta sain tarvikepaketin korinpunontaan:

1187211.jpg

Minun swappipakettini, jossa oli puujakkara päätyi Tiinalle ja Nallulle tein kukkaruukun kukkineen, kumpainenkin jäi kuvaamatta.

Aamupäivällä ennen kerhoon lähtöä sain viimeisteltyä eilen aloittamani kylppäriremontin Taviksilla. Tyyli kylpyhuoneessa ei ole kyllä aivan tyypillisin 1970 -luvulla rakennetussa, 2000 -luvulla remontoitavassa aravaomakotitalossa. Syynä on kuitenkin Tavisten äidin rakentajamessujen arvonnassa voittamien kalusteiden:

1187168.jpg

Kuva siitä, miltä kylppärissä näytti ennen remonttia sekä aikaisemmin tehtyjä juttuja löytyy Tavisten talo -sivulta.