Wanhan Roosan laajennus leveyssuuntaan valmistui:

1604517.jpg

Kirppiksen viereen tuli siis toinen liiketila, joka toistaiseksi saa olla tyhjillään. Ikkunaan on kiinnitetty lappu "vuokrataan". Siinä se saa odottaa jotakin sopivaa kauppaideaa.

Syy, miksi halusin tämän laajennuksen tehdä, vaikka liiketila jäikin nyt odottamaan tulevaa käyttöä on oikeastaan siinä, että haluan laajentaa taloa ylöspäin ja tehdä sinne asunnon. Ja koska halusin asunnosta hieman isomman, niin tämä alaosan laajennus oli tietysti tehtävä ensin, jotta päälle voi rakentaa lisää.

Olen jo suunnitellut laajennuksen ja toteutan sen siten, että rakennan seuraavat kaksi kerrosta ensin valmiiksi ja kiinnitän ne vasta sitten tuohon alaosan päälle.

Kuten kuvastakin näkyy, seinien väri vanhassa ja uudessa osassa poikkeaa toisistaan. Tämä johtuu siitä, että sekoittelin vanhan osan maalin itse, eikä siis minkäänlaista koodia ollut käytettävissä. Koetin värikartasta mahdollisimman lähelle samanlaista löytää, mutta ero on selvä.

Ensin ajattelin, että maalaisinko myös vanhan osan uudestaan. Olisi kuitenkin ollut työlästä saada listojen, ikkunoiden ja oven reunat siististi ja luovuin ajatuksesta. Ja näkyypähän näin talon historiakin!