Kartanon pikku Sofia on livahtanut keittiöön katsomaan keittäjätär Leena puuhia. Usein Leenalla on jotakin hyvää annettavana. Jos sattuu oikeaan aikaan, voi saada vaikka maistaa taikinakulhosta. Eipä tarvitse Sofian nytkään pettyä, tällä kertaa hän saa herkullisen omenan:

1645644.jpg

Nämä Kartanon lapset näyttävät valmistuvan minulla nuoremmasta vanhempiin päin. Ada-vauvasta seuraava on siis noin kolmen vuoden vanha Sofia, jota tehdessä menikin tänään iltapäivä ja ilta aika tehokkaasti. Tässä kuva lähempää:

1645640.jpg

Meidän isäntä ja tytär kyllä tuomitsivat Sofian aika rumaksi lapseksi. Luonnonkihara tukka ja pitsivaatteet eivät kuulemma muuta sitä asiaa miksikään. Ja täytyy myöntää, kasvoiltaan Sofia ei todellakaan ole maailman kaunein lapsukainen. Mutta kuten ihmisiä, myös nukkeja on monen näköisiä. Juuri siksi minusta onkin niin mukavaa tehdä nuket itse. Ostonuket ovat jotenkin persoonattomia itse tehtyihin verratuna. Luultavasti muut eivät näe näitä nukkeja samalla tavalla kuin itse näen, sillä tehdessä ne saavat "sielun" ja ikään kuin kertovat ketä ovat.