Tämä on kuulkaa hyvä ja perinteikäs harrastus! Sillä aikaa kun isännän kanssa remusimme pitkin Eurooppaa, niin kuopus oli kielikurssilla Pekingissä (siis kylläkin englannin kielikurssi), josta hän kotiutui eilen. Shaanxin historiallisessa museossa hän äkkäsi joitakin nukkekoteja (pienoismalleja?) ja muisti ottaa kuviakin, tässä yksi:

1754689.jpg

Valitettavasti hän ei muistanut miltä ajalta tämä oli, mutta arveli varovasti, että voisi olla tuhat vuotta vanha.

Tuliaisiksi sain upeat maljakot, jotka värinsä puolesta sopivat Kartanon olohuoneeseen kuin nenä päähän:

1754682.jpg

Olivat olleet tutustumassa tehtaalla, jossa näitä tehdään, eivätkä kuulemma ole mitään halpaa turistirihkamaa vaan aitoja Cloisonne-maljakoita. Äippä kiittää ja kumartaa!

Kesäloma jatkuu sateisena ja eilen olin kyllä varsin tyytyväinen herätessäni harmaaseen aamuun. Olin päivän yksin kotosalla ja levittelin massailuhommat keittiön pöydän ääreen ja pistin nukketehtaan pystyyn:

1754695.jpg

Seuraavaksi Kartanon lapsikatras kasvaa kaksosilla, jotka ovat tuossa keskellä "kehittymässä".

Voi olla, että en saa lähipäiviänä postauksia tänne tehtyä, sillä meillä on saksalainen vaihto-oppilas viikonloppuun saakka. Tietokone on siinä huoneessa, jossa hän on majoitettuna enkä viitsi koko ajan olla koneelle pyrkimässä. Toisaalta, ei minulla välttämättä ole paljon esiteltävääkään, koska työn alla on edelleen autotallissa Wanhan Roosan listoitushommia ja lisäksi "salaisia puuhia", koska olemme sopineet sisareni kanssa joulukalenterin tekemisestä toisillemme.