Tänään valmistui Kartanoon tällainen kehto:

1773352.jpg

Olen tehnyt tuota monena päivänä ja en kyllä aivan tarkkaan laskenut, mutta eiköhän siihen kuitenkin yhden työpäivän verran tunteja huvennut.

Kehto on lehtisahattu 1,5 mm:n vanerisista mainosläpysköistä. Keksin idean Rayherin laserleikatuista koristekuvioista, josta nappasin kaavat päätyihin ja jonka pohjalta tein sitten sivukappaleiden kaavat myös:

1773330.jpg

Sahatessa sai todella pitää kielen keskellä suuta. En kokeillut, olisiko noita voinut sahata päällekkäin. Jotenkin vain tuntui, että kun oli niin monta ohukaista kohtaa, niin hissukseen tein yhden kerrallaan. Myös reunojen hiominen sahauksen jälkeen oli aikaa vievää hommaa. Tässä kehto kasattuna ennen maalausta:

1773335.jpg

Kun olin maalannut ensimmäisen kerroksen, koristelin kehdon päädyt ja sivujen alareunan ääriviivatarroilla ennen toista maalikerrosta:

1773346.jpg

Toisen maalikerroksen jälkeen hioin varovasti koristeet jälleen esiin maalin alta. Näin lopputulos näyttää hieman vanhemmalta ja hiukan kuluneelta, tämä kehto kun on ollut jo monella lapsella edellisenkin sukupolven aikana:

1773366.jpg

Lopuksi tein kehtoon vuodevaatteet:

1773370.jpg