Tässä kesän mittaan Wanhan Roosan laajennuskin on edennyt pikku hiljalleen. Nyt olen niin pitkällä, että listoituksia on tehty ja seuraavaksi olisi vuorossa katon teko. Kuten aikaisemmin on jo tullut ilmi, niin taloon tulee aumakatto ja sellaistahan en ole ennen tehnyt.

Tässä olenkin  päässyt jälleen kerran leikkimään arkkitehtiä ja insinööriä, kun olen suunnitellut ja mittaillut. Eniten pähkäilyä on aiheuttanut kattolyhtyjen suunnittelu. Pääsin jopa niin pitkälle, että seuraavaksi pitäisi alkaa sahaamaan. Mitään takeita ei onnistumisesta ole, mutta jospa yrityksen (ja ehkä erehdyksen, toivottavasti ei) kautta homma onnistuisi.

1811580.jpg

Kovasti olisi intoa taas taloa enemmänkin rakennella, mutta aikapula vaivaa. Vaikka tämä kesä on aika huono marjastuksen kannalta enkä viitsi kovin paljoa metsässä marjojen perässä rymytä, kun sato taitaa olla aika heikko, niin silti säilöntähommat ottavat kuitenkin oman aikansa. Tänään olen poiminut mustaherukoita (välillä sadekuurojen kanssa hippasta leikkien) ja mehustin on sitten porissut pitkin päivää. Mutta pian on taas syksy ja pimeät illat - sitten voi vetäytyä sisälle rakennushommiin.

Myös joulukalenterin teko on mielessä - monta mukavaa ideaa muhimassa. Jotakin olen jo saanut aikaiseksikin. Sillähän ei mikään kiire vielä ole, mutta aion tehdä kuten viime vuonnakin ja valmistaa paketit hyvissä ajoin pikku hiljaa, että ei tule sitten viime hetken paniikkia. Vielä mietin, osallistuisinko toiseenkin kalenteriin. Oli se kyllä aika mukavaa viime joulun alla, kun aina aamulla sai kaksi pakettia avata.