Nukkekotien rakentaminen vaatii mielikuvitusta senkin vuoksi, että joutuu keksimään monenlaisia kikka-kolmosia, kun ei välttämättä ole taitoa kaikilta osin tehdä hommia oikeaoppisesti. Wanhan Roosan ovien kanssa on ollut ongelmaa, koska vaneri vääntyilee. Olen tässä haeskellut sopivia salpoja oviin, jotka löytyivätkin eilen. Saman ongelman kanssa painiskelin Kartanonkin ovien kanssa, joten tiesin jo, mitä hain. Sen lisäksi että salvat pitävät ovet kiinni, niiden pitää olla sen verran vahvoja, että ne jaksavat vääntää ovia niin, että ne eivät ole kierossa. Ja tämän lisäksi salvat eivät saa olla kovin isoja, kun eivät ne näytä niin kovin kivoilta talon seinällä.

Kuva ennen; varsinkin yläosan ovi on todella kiero:

1924572.jpg

... ja tässä salpojen kanssa:

1924576.jpg

1924581.jpg

Olin eilen ja toissa päivänä "tuulettumisreissulla". Tyttären kanssa tuli pyörittyä perjantaina Helsingissä ja eilen mies oli työn puolesta Valkeakoskella, ja hän heitti minut sitten siksi aikaa Lempäälän Ideaparkiin, jossa en ollut käynytkään ennen. Tein joitakin nukkisostoksia, lähinnä tarvikepuolelle, mutta enpäs laitakaan kuvaa tänne, sillä teen nyt kahta joulukalenteria ja osa näistä tarvikkeista menee ainakin niihin.

On kiva, kun työkaveritkin ovat mukana tässä harrastuksessa. Yksi heistä on aktiivinen harrastajateatterilainen ja heillä oli varaston muutto ja siivous viime viikolla. Sain ihania miniaskarteluun sopivia kangastilkkuja, kiitos Mia! Kahvitikkuja saan harva se päivä myös, sillä väki on jo oppinut, että jos käy lounaalla sellaisessa paikassa, jossa on jälkiruokakahvin sekoitukseen mahdollista ottaa tikku, niin ottavat sen ja antavat minulle.

1924589.jpg

Näitä päivityksiä tulee nykyisin harvemmin ja yksi syy siihen on se, että meidän nettiyhteys on tosi huono - ollut jo puoli vuotta. Asentaja ei löytänyt vikaa ja jälleen minulla on reklamaatio palveluntuottajalla menossa. Jos ei ala tapahtua, niin pitää sitten selvittää muita vaihtoehtoja. Kun yhteys pelaa tosi huonosti, niin hermot meinaa mennä, kun jatkuvasti pätkäisee. Samasta syystä ei tule enää kommentoitua toisten tekemisiäkään blogeissa kovin paljoa. Ärsyttää nimittäin, kun saa kommentin kirjoitettua ja silloin pätkäisee. Tämä yhteys kun tekee sitä pahimmillaan minuutin välein.