Yksi nukkekotiharrastuksen parhaita puolia on suunnittelu. Aina kun minulla on uusi tyhjä huone, jota pääsen laittamaan, käytän paljon aikaa suunnitteluun. Suorastaan "herkuttelen" sillä, kun pääsen mallailemaan tapetteja ja kankaita, miettimään värejä ja materiaaleja.

Viime päivänä olen tehnyt tätä Wanhan Roosan alakerran kanssa. Sisustuksesta tulee kyllä aikamoisen hempeä vaaleanpunaisine tapetteineen. Sorruin kerran ostamaan Tilda -papereita ilman varsinaista tarvetta ja nyt niille löytyi käyttöä. Ne ovatkin aika käteviä tapetteina, sillä ovat sen verran jäykkää kartonkia, että voi liimata ihan vaan reilusti erikeeperillä, eikä tule venymisiä tai kupruiluja. Tässä keittiö:

1905313.jpg

Tarkoitus on tuunailla ostetut alakaapit toisenlaisiksi ja yläkaapit teen sitten itse. Voi olla, että teen avomalliset, koska aika paljon on kaikenlaista keittiötavaraa kertynyt ja olisi kurjaa piilotella niitä ovien takana. Ylä- ja alakaappien väliin tulee kaakelointi. Lattialankut on purettu bambuliinasta, joita löysin kesällä tosi edullisesti Kodin Anttilan alesta.