... vaikkakaan ei vielä varsinaisesti tekopuolella.

Tänään sai sitten avata ensimmäisen joulukalenteriluukun. Kirsi oli tehnyt pakettiin valkoisen maton.

 

 

 

 

 

Minun tekemästäni paketista Mirella sai lautasellisen hedelmiä. Lautanen on nappi, josta kanta on poistettu ja hedelmät fimosta muovailtuja.

 

 

 

 


Viikonloppuna olin Helsingissä Nukke- ja Nallemarkkinoilla. Oli kiva taas vaihteeksi käydä siellä, sillä viime vuosi jäi minulla väliin. Tein mielestäni aivan kivoja löytöjä.

Mieluisin ostos meni nostalgiaosastoon: Meillä oli siskoni kanssa 1960 - 70 -luvulla nukkekodissa juuri tällainen sohvakalusto. Kankaan kuviointi oli hiukan toisenlainen, mutta väri aika tavalla samanlainen:

Sain kaluston mielestäni aivan kohtuullisella hinnalla, varsinkin kun se on vielä niin siistinä säilynyt. Tämähän on 1:18 mittakaavassa ja menee sitten Taviksille.

Tavikset saivat myös muuta. Olin ajatellut tehdä keittiökalusteet taloon itse ja jääkaapinhan olin jo ehtinyt askarrella, mutta sitten tulivat vastaan juuri sopivat Lundbyn keittiökalusteet:

Nämä eivät ole kovin vanhat, mutta monesti ei käytettynä löydä siltikään kerralla näin hyvin saman sarjan kalusteita.

Ja entäs sitten tämä, aivan ihana:

Nyt en kyllä tuon silityssetin tekijää muista, mutta tämä oli pakko saada!

Tässä sitten vielä muutama pieni sekalainen ostos:

- patsas tuli Nukkekotiyhdistyksen onginnasta (mukana tuli myös muuta). Enpäs ole vuosiin ennen tätä onkinutkaan!
- kassakone on tulevia projekteja varten. En tosiaankaan tiedä, mihin se tulee, mutta korjasin talteen, kun näytti niin kivalta
- kalossit ovat Wanhan Roosan Makelle. Tarkoitus on kyllä tehdä herralle nahkakengät jossakin vaiheessa, mutta menköön nyt toistaiseksi näillä

Pitsejä ja nauhoja en voi vastustaa, niitäkin piti taas saada lisää:

Tytär kävi Hollannissa, ja toi nämä puuesineet tuliaisiksi, vaikka lähtiessä olikin sanonut että ei sitten nukkistavaraa reissussa metsästä. Oli kuitenkin pitänyt minisilmät auki:

Kiitos Emppu!

Pahoittelen vielä kuvien laatua tässä postauksessa. Kuvauspaikka ei ole viriteltynä nyt, ja räpsin sitten pikapikaa salamalla näitä otoksia iltapimeässä ja sen seurauksena värit ovat kyllä osassa mitä sattuu.