Tässä Kartanon uusin asukas, Katarina:

Nuori neiti Katarina valmistui viikonlopun aikana. Vaatteet ovat ohutta puuvillaa, kapeaa pitsiä ja satiininauhaa. Hiukset on tehty värjätystä villasta. Osat tähän nukkeen ostin maaliskuussa Tukholman miniatyyrimessuilta.

Ja kuten niin monesti ennenkin, tämäkin nukke osoitti oman tahtonsa. Minullehan käy usein niin, että kun alan nukkea tekemään, on mielessä se, kenestä on kyse ja minkälainen tarina nukella on. Mutta sitten nuken valmistumisen aikana se kertookin itse tarinansa.

Ajattelin, että kyseessä on Kartanon esikoistytär, mutta Katarinapa kertoikin, että olen erehtynyt. Hän kyllä asuu Kartanossa, mutta ei ole talon tytär, vaan Kartanon lasten serkku. Katarinan isosisko Eleonora, joka asuu myös Kartanossa onkin tämän blogin seuraajille tuttu jo ennestään.

Viikonloppuna valmistui myös kuvissa näkyvä kukkaköynnös. Sain tässä taannoin anopiltani ison pussillisen kaikenlaisia aarteita; nappeja, pitsejä, nauhoja jne. Pussissa oli myös monta nippua keltaisia kukkia, joita askartelukaupasta ostettuun köynnökseen kieputtamalla sain juuri sopivan sävyisen kukkaköynnöksen.